top of page

Kirjoittaja hankala » 08.09.2021 14:17

Tänään sai Stella vahaa pintaansa, josko saisi vähän edes kadonnutta kiiltoa takaisin ja kyllähän se vaha auttoi, muttei pelastanut enää pintaa.

Ennen vahaamista, vedin maalarinteipin mustien muoviosien reunaan, jotta eivät saisi niin paljon vahaa ja näinhän siinä sitten kävi:

maalit lähti.jpg

Tuo muovin maalaaminen on aina vähän riskialtista, vaikea saada maalia kunnolla pysymään ja niinhän se siitä lähtikin sitten. Pitää irrottaa tämä ja pari muutakin kaarta uudelleen maalaukseen. Muut paikat tosin eivät ole niin pahoja kuin tämä.

Auto on toiminut hienosti, ei ole tarvinnut kuin ajella, vielä on vähän ajokautta jäljellä. Yleensä ajan tuonne suunnilleen lokakuun loppuun jos kelit vain sallivat, eli ei tule liukasta tai ennenkaikkea suolaa tielle.

Kirjoittaja hankala » 13.09.2021 12:05

Tänään tuli kokeiltua muoviteipistä tehdä tippalistoihin listankorvike, Superissa on muovinen musta lista kouruissa, mutta ehjää sellaista ei varastoista löydy. Kokeilin teipillä että miltä se näyttäisi jos olisi listat ja tässä lopputulos:

maali lähti kourusta.jpg

Lähti pohjamaaleineen kaikkineen, kyllä on kovalaatuiset maalit olleet käytössä aikoinaan. Halpaa sen piti olla ja sitä saa mitä tilaa ilmeisesti...

Bensapumpun vaihdoin myös. Parin päivän seisomisen jälkeen vaati todella todella pitkän starttaamisen että sai bensaa kaasarille asti.
Epäilin vanhan kalvon pettäneen pumpussa ja oikeassa olinkin. Pumppu oli alkanut vuotaa bensaa öljyn sekaan, kalvossa
todennäköisesti pieni reikä. Vaihtopumppu löytyi hyllystä niin ongelma ratkesi verrattain helposti.
Toki myös öljy pitää nyt vaihtaa ennen kuin autolla voi ajaa.

bensapumppu.jpg

Jospa nyt lähtisi taas käymäänkin ilman starttaamatta akkua kuiviin. Pitäisi jostain hommata bensaletkuun sopiva takaiskuventtiili,
ettei bensat pääsisi laskemaan takaisin tankkiin kun auto seisoo. Edes uusi pumppu ei pidä.

Kirjoittaja hankala » 14.09.2021 13:59

Tänään ohjelmassa oli vaeltelevan tyhjäkäynnin korjailua.
Tyhjäkäynnin vaeltelu on pahentunut ajan myötä, mutta onhan sitä ollut kokoajan.
Otin irti tyhjäkäyntisuuttimen ja puhalsin paineilmalla suuttimen ja suuttimen käytävän. Samalla tukin imusarjalta tulevan pienen letkun joka meni ilmanputsariin. Letku on käytännössä pelkkä ilmavuoto imusarjasta, osa sen aikaista saasteenpoistojärjestelmää, ei tarpeen. Tukkimalla letkun sain tyhjäkäyntiä rikkaammalle ilman vaihtamatta suutinta isompaan. Tuollaista suutinta enää mistään saa edes.
Kun imusarjalla ei ole ilmavuotoa on tyhjäkäynti selvästi tukevampi ja tasainen.
Ennen katsastusta kannattaa putkenpää avata, voi muuten olla menemättä päästötestistä läpi.

Tein parin minuutin videon projektista:
https://www.youtube.com/watch?v=-fKTaocAvkM

Kirjoittaja hankala » 17.09.2021 17:04

Pientä yleistä siistimistä on tullut tänään tehtyä.
Sain maalattua uusiksi nuo mustat muovilistat joista lähti maali aiemin, täytyy muistaa olla teippailematta mitään kohtaa autossa enää...

Ladan vanteet muuttuivat Fiatin vanteiksi, kiitokset siitä Kimmolle.

Myös keulaan saatiin samalla Fiatin merkki, ei aivan se jollainen keulassa on alunperin ollut, mutta menee noinkin ihan hyvin

Ja jopa takaa puuttunut Fiatin merkki löytyi! Suuret kiitokset Kappa12
Värit on nyt väärin, mutta toimii ihan hyvin noinkin.

Kirjoittaja hankala » 23.09.2021 07:52

Löysin Facebookista tuolta Fiatforum Finlandilta varaosavaihteiston ja hiukan muuta sälää, sain sopivaan hintaan ja kävin hakemassa talteen.
Sattumalta mukaan tarttui paikalta myös valkoiset mangelsit kun olivat 4x98 jaolla ja varsin hyvässä kunnossa, niin oli pakko saada ja kaupat niistäkin tehtiin  Kyllä oli sillä isännällä kalustoa, siellä olisi viihtynyt vaikka koko illan
Maalauksen vaativat, mutta eivät muuten ole pahassa kunnossa, ei juurikaan ruostetta, vähän pintaruostetta. Hiomalla ja maalamalla tosi hyvät.

Tässä ensimmäinen pohjamaalissa, tulee loistavat aikakauden vanteet Stellaan.
Ennen kuin alumiinivanteista tuli riittävän edullisia tavalliselle kuolevaiselle, nämä olivat kuuminta hottia mitä autoonsa saattoi laittaa :)

bottom of page