top of page

Kirjoittaja hankala » 17.04.2017 09:52

Tulipa kehuttua auton toimintaa tuossa niin heti kostautui. Alkoi mennä öljyt ja vedet sekaisin, kannentiivistehän se sitte oli vaihdettava...

öljyt ja vedet.jpg

Homma on vuosien varrelta onneksi tuttua huttua, tulipa samalla puhdisteltua ja tarkastettua osia noin yleisesti.

Kirjoittaja hankala » 24.04.2017 16:26

Kansiremppa meni hienosti, mutta sitten kun piti saada pakoputki paikalleen niin että on edestä tiivis...
Usean yrityksen, tutkimuksen, asennuksen ja epäonnistumisen jälkeen hain Motonetistä uuden etuputken, oli vielä hyllyssä yksi ja hinta 12,90€!!
Uudessa putkessä oli hiukan isompi huullos kuin vanhassa ja se asettuikin sitten lopulta tiiviisti paikalleen.

Nyt ihmetellään sitten jousitusta. Perä on alkanut roikkua ikävän alhaalla, kuin olisi kontti täynnä tiiliä. Nyt vaihtoehdot alkavat olla siinä että takajousi menee vaihtoon.
Sellainen löytyy kyllä varaosa-autosta, mutta ei olisi motivaatiota sen vaihtamiseen, ikävä homma tehdä ilman kunnon nosturia.

Kattokori on melkein pakollinen muutenkin, mutta varsinkin ku pitää saada 13€ pakoputki kotiin

5-kattokori.jpg

Ainiin, tämän viikon perjantaina on mini-kokoontumisajo paikallisella grillillä, paikalle on tulossa toinenkin seiska  Paikallislehden toimittaja halusi tulla mukaan jatkamaan aloittamaansa juttua seiskojen kanssa ropaamisesta, eli päästään taas lehteen ja saadaan seiska-harrastusta esiin

Kirjoittaja hankala » 02.05.2017 12:40

Tuli käytyä "koe-ajolla" Summer Specialin keikkaa silmällä pitäen, piti kokeilla miten auto toimii ja itse autossa jaksaa kun matkaa on paljon.
500km koe-ajon perusteella voi huoletta lähteä Kalajoelle, aikaa pitää matkaan varata, mutta tuo n. 530km pitäisi taittua ihan mukavasti 
Ovien ja ikkunoiden tiivisteet pitää kyllä uusia ennen pidempiä matkoja, on suhinat sen verran kovat ja häiritsevät.

Kirjoittaja hankala » 06.05.2017 16:09

Hollolan varaosapäivä tuli käytyä ja kaikkea pientä tarttui mukaan mukavasti 
Kotona vasta huomasin, että olin ostanut parkin/vilkun lasit molemmat saman puolen vaikka ajatus oli että olisi uudet molemmin puolin... Kotona ollut yksittäiskappale on luonnollisesti saman puolen kuin uudetkin 

Muuten on tallissa tapahtunut sen verran että kävin hakemassa ETRA:lta uudet tiivisteet oviin ja takaluukkuun, olivat yllättävän edullisia metritavarana. Suhinat ja kohinat vähenivät oleellisesti.
Myös vaihteensiirron kanssa "kokeilin", tein uudet siirtäjätangot haarukkalenkeillä jotka ainakin nyt ovat käytännössä välyksettömiä, mukavasti tarkempi vaihteen valinta on kyllä. (en innoissani/vauhdissani huomannut ottaa taaskaan kuvia noista )

Kirjoittaja hankala » 28.05.2017 15:30

Posti toi loppuviikolla tallin nurkkaan asennusta odottamaan uudet iskarit joka kulmaan ja kaikki uudet vetarien kumit,
sisäpäät vuotaa ja ulkopäät on jo haurastuneet niin uusitaan samalla.
Pari hyväkuntoisia vetareita löytyi myös asennusta odottamaan, saattaisi olla sisäpäät tiiviit jonkin tovin edes...
Kuvia toivottavasti tulee projektista kunhan tässä ehditään tallille taas.

Kirjoittaja hankala » 01.06.2017 08:23

Tällaisia kelpaa asennella 

Myös iskarit on eteen nyt vaihettu, pelkääjän puolella oli iskari korkannut ja öljyt ulkona, eli hyvään aikaan tuli vaihto.
Takaiskarit on vielä tallin lattialla, mutta ehkä tässä vielä loppuviikolla ehtii.

8 - vetoakselit.jpg

Kirjoittaja hankala » 11.06.2017 16:35

Fiat 127 Summer Special tuli käytyä ja hauskaa oli, ensivuonna uudestaan.
Matkamittariin kiertyi hieman yli 1100km ja auto toimi varsin hyvin, pientä "hienosäätöä" joutui matkalla tosin tekemään.
Tapahtuman aamulla alkoi konehuoneesta kuulua todella kova ja korvia särkevä, hiertävän metallin kiljunta. Syyksi paljastui voitelustaan kuivunut virranjakaja, jonka akseli takerteli pahasti.
Eipä siinä mitään, kokoontumiskentällä jakaja irti ja osiksi, öljyä akselille ja uudelleen kasaan. Noloa ehkä vähän, mutta minkäs teet  Tämän toimenpiteen jälkeen auto toimi taas ongelmitta kotimatkan.
Niin ja tulipa tapahtumassa pokattua palkintokin, pitkämatkalaisin ajamalla tullut-erikoispalkinto, siis hulluimman palkinto 

bottom of page